Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset - ekonomi och tips

Hur påverkas ekonomin av coronaviruset? Covid-19 förändrar hela tiden läget – på börsen, men också gällande jobb, beslut om resor och liknande som ställs in. Därför har vi samlat information om vad som gäller och kommer löpande att uppdatera dig om läget om hur du som bankkund påverkas.  

Välkommen till oss - även hemifrån

För att värna om allas hälsa i denna annorlunda tid vi lever i – ber vi dig att inte besöka våra kontor. Det är en ovanlig önskan från oss, vi vet. Vi brinner ju för att träffa dig och våra andra kunder – men nu får vi helt enkelt göra det på andra sätt än fysiskt. De flesta bankärenden kan utföras digitalt, via appen, internetbanken eller telefonen, genom att du identifierar dig med Mobilt BankID. Du kan till exempel:

 

  • Skicka meddelande till oss i internetbanken eller appen.
  • Utföra ärenden på egen hand i internetbanken eller appen.
  • Boka rådgivning och få svar på frågor, eller hjälp att utföra ärenden genom vårt Kundcenter på 0771-55 00 55, öppet alla vardagar mellan klockan 08 och 20.

 

Tillsammans minskar vi smittspridning och hjälps åt att ta hand om oss själva och varandra. Tack för din förståelse och ditt tålamod.

 

Omtänksamma hälsningar

Mikael Bohman, VD Sparbanken Västra Mälardalen

kan du som köpare och säljare tänka i coronatider

Bostadsmarknaden har självklart liksom resten av samhället påverkats av corona. 

skyddar du dig från bedrägerier

Just nu passar många på att försöka luras. Men med kunskap om hur det brukar gå till kan du skydda dig. Vi har listat vad du bör tänka på, både som privatperson och företag.

Mer information

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

pratar du med ditt barn om coronaviruset

Oron för coronaviruset drabbar många barn och unga samtidigt som den har ökat mobbning och nätkränkningar. Några som vet hur man ska tackla den svåra frågan är Friends, som nu utökar sin rådgivning för att stötta föräldrar. 

Smarta apptips

Av omtanke för de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk eller har rest till något av riskområdena att undvika våra kontor. Vi ber dig istället använda vår app eller internetbank för att göra dina banktjänster eller ring oss på 0771-55 00 55.