Hoppa till huvudinnehåll

Skog och lantbruk

Här har vi samlat information, tips och inspiration till dig som är skogsägare eller lantbrukare.

Hållbara investeringar

För oss ska hållbara investeringar bidra till en hållbar utveckling samt främja exempelvis biologisk mångfald och levande ekosystem. Planerar du för solceller, halmpanna, fosforfällor eller något annat? Välkommen att prata med oss.

confident and happy farmer in her tractor

Våra Skog- och Lantbruksspecialister

Ann-Charlott Edin

Ann-Charlotte Edin

Rådgivare Företag

Skog & Lantbruk

0221-344 69

Skuggbild

Christoffer Axelsson

Rådgivare Företag

Skog & Lantbruk

 • Viktigt att tänka på när du köper skog

  Vad ska man tänka på när man ska köpa skog – och hur kan skog bli en mer lönsam affär? Vi listar våra bästa tips!

  Tänk på detta när du köper skog
 • Valutasäkra EU-stödet

  Vill du vara säker på att få ut ett visst belopp kan du valutasäkra betalningarna.

  Valutasäkra EU-stödet
 • Tips till dig som nybliven skogsägare

  Först: Stort grattis som nybliven skogsägare. Oavsett om du har köpt eller ärvt din skog, är ett tips att sätta mål med vad du vill göra med din skog. Har du det klart kommer mycket att ge sig av sig självt.

  Har du blivit med skog?

Skog- och lantbrukslån

Ska ni köpa en skogsfastighet eller skaffa en ny lantbruksfastighet? Du kan få hjälp med allt från att finansiera gården och köpa nya traktorer, till att söka EU-stöd. Vi erbjuder bottenlån, avbetalning och leasing, samt ger specialistråd.

Skogskonto

Du som har skog vet hur viktigt det är att kunna fördela inkomsten över flera år. Med skogskonto och skogsskadekonto får du både en jämnare inkomst och hjälp att fördela beskattningen.

Mer inspiration och rapporter

Ny rapport: Skogsbarometern 2023

Trots ekonomisk oro och en svag global ekonomi ligger den upplevda lönsamheten i skogsbruket på historiskt höga nivåer. Hela 62 procent av skogsägarna uppger att det är den högsta lönsamheten på åtminstone tio år. Samtidigt finns oro, inte minst för EU:s skogspolitik och risken för en försämrad konjunktur under 2024 visar en färsk skogsbarometer.

Sparande

Hållbarhet i ditt sparande kan handla om att ha en buffert, spara regelbundet men också om vilken typ av sparande du väljer. Förutom att spara på ett vanligt konto kan du även spara i fonder.