Hoppa till textinnehållet

Unga är Sveriges framtid och fler företagare behövs, därför samarbetar vi med Ung Företagsamhet och lär unga om entreprenörskap.

Det här ingår i det avgiftsfria erbjudandet från UF*

* För UF-företag är tjänsterna avgiftsfria under UF-året. Värdet av tjänsterna är 750kr/år, fördelat enligt följande: Bankgironummer (ett Bg-nummer ingår) - 250 kr/år. Internetbanken för företag med betalningar - 500 kr/år. Swish för företag - 2 kr/mottagen betalning.
Transaktionskostnader tillkommer vid fler än 500 inbetalningar till Bankgironumret samt vid fler än 500 betalningar till Bankgironummer via Internetbanken. Se prislista företag på webbplatsen

Checklista: så här blir du UF-kund i banken

Först lite juridik

Ett UF-företag är inte en egen så kallad juridisk person. Det innebär att du och de andra som driver UF-företaget är personligt ansvariga för de avtal ni ingår för UF-företaget. Därför behöver alla i ert företag vara med på mötet med banken, ha med en giltig id-handling och skriva under avtalen med oss. Är någon av er omyndig? I så fall ska hens förmyndare/vårdnadshavare skriva under blanketten ”Godkännande av avtal för omyndig avseende UF-företagande”.

 

Läs mer om id-kontroll och omyndiga UF-företagare

 1. Håll konstituerande möte och välj firmatecknare

  På det konstituerande mötet bildar ni UF-företaget och väljer firmatecknare. Det är viktigt att ni tar med protokollet till oss. Använd mallen för protokoll och dagordning för att få med rätt beslut och formuleringar.

  Läs mer om konstituerande mötet och firmateckning

 2. Fyll i ansökan

  Fyll i blanketten Ansökan för UF-företag (pdf) så vi kan förstå er verksamhet och företagets behov av banktjänster. Kom ihåg att alla under 18 år ska ha sina förmyndares/vårdnadshavares godkännande.

 3. Skicka in ansökan

  Mejla ansökan till 

  Bifoga följande:
  - Protokoll från ert konstituerande möte.
  - Registreringsbevis.
  - Finns det någon omyndig i företaget behöver vi även få in blanketten ”Godkännande av avtal för omyndig avseende UF-företagande” (se blanketter och mallar nedan).

  OBS! Det är viktigt att alla dokument som skickas in till oss är sparade i formaten Word eller PDF.

 4. Möte med banken

  När vi fått in de uppgifter vi behöver kontaktar vi er och bokar ett möte. Kom ihåg att alla medlemmar i företaget behöver ha en giltigt ID-handling med till mötet.

Ungdomserbjudande

Man behöver inte vara privatkund för att öppna banktjänster för UF-företaget, men läs gärna mer om våra ungdomstjänster och erbjudanden.